Akadályok, csapdák stb.

Háborús övezetek, terepek ...
Válasz küldése
navycolt
globális moderátor
globális moderátor

Re: Akadályok, csapdák stb.

Hozzászólás Szerző: navycolt »

Amindenit!

Nagyon jól néz ki, jhajj, érzem, hogy ilyenem is lesz... :o :-( :D
"Frászt!"
(McAuliffe tábornok, Bastogne, 1944. XII. 22.)

Tam
iya: M26, TigerB, M4E8, PZIV, PZVG, TigerE, KV1, KV2, M51,TigerE(late), Jagdpanther, M1Abrams, M551Sheridan, Centurion, TigerE(DAK)
Hooben: T-55A
Hessler: T34/76

Sherman
fórum veterán
fórum veterán

Hozzászólás Szerző: Sherman »

Csalódtam benned, a kutya ház FÁBÓL van!!!!!
Hát nem volt egy "helyre kis" gránittömb sehol? A kutyának igazán járna egy Normandiai part védő bunker mondjuk 1/4 méret arányban. :-D :-D :-D
:bravo :bravo :bravo :bravo :bravo

STEINER
fórum veterán
fórum veterán

Hozzászólás Szerző: STEINER »

A kutyának 8mm-es OSB lapból épült a házikó belülről rétegelt lemez a kettő között pedig 5 centis nikecel :) még a padló is szigetelt :). Egyébként most valószínűnek tartom, hogy bunkert fogok készíteni (csakis 1:16-os méretarányban :) )és egy-két pilboxot is hogy teljes legyen a védelmi rendszer.
(Pz 4h LAH. 547)
(Pz 4h Totenkopf 611)
(Pz 4j Wiking)
(Sherman W HVSS)
(Kv1)

yazoo
profi fórumozó
profi fórumozó

Hozzászólás Szerző: yazoo »

Kicsit leporolom ezt a témát, úgy látom, egy ideje csendes. :)
Igaz, nem most készítettem, de mivel Kecskemétre elvittem magammal, és a pályán lepakoltuk, pár képet feldobok a harckocsiakadályaimról.
1,5 mm vastag sárgaréz lemezből készítettem, derékszögűre hajlítva a csíkokat. A végeinél bereszelgettem a kis akadókat, ahol a szögesdrótot lehetne rögzíteni.

Kép Kép

Az anyagválasztást az indokolta, hogy az elemeket egyszerűen masszívan összeforrasztottam. Kicsit macerás volt a három elemet pontosan illeszkedve összefogatni, de ez volt az egyetlen nehézség. El lehet mondani, hogy tényleg strapabíró, és nem roppan össze bármelyik nehézharckocsi terhelése alatt sem.

Kép Kép

Domo ki is próbálta :o :D , végül átküzdötte magát rajta, bár szerintem egy sík talajon, ahol nem tud belemélyedni, akadni a láb, talán kisebb esély lenne.
Mivel nem dioráma tartozéknak szántam, az eredetileg négyzetes lemezre való szegecseléstől eltekintettem, és a festését is igen hanyag módon végeztem. Minden használat után úgyis itt-ott lemegy az élekről a festék. Eleve mindegyiket külön kellene csomagolni, az meg nem volt a célom. A koszolást pedig a használat megoldja. :)

Kép Kép
Kép Kép
"Bármit működésbe lehet hozni, ha elég sokáig babrálod" (Wyszkowszki II.)

Petya Panther
profi fórumozó
profi fórumozó

Hozzászólás Szerző: Petya Panther »

Klassz!!
2xTiger, Kingtiger, Jagdtiger, KV-1, 3xT-34/85, T-34/76, Pz3, Pz4, Leopard 2A6, Pz38T, 2xKübelwagen, QF-6 ágyú, Ferdinand és a Hessler Panther 111

https://www.facebook.com/groups/240769993064017
https://www.facebook.com/groups/769395563264118

NuGyi
admin
admin

Hozzászólás Szerző: NuGyi »

Üdv!

Nagyon jó én is szeretnék valami hasonlót csinálni. Jó ötlet szép kivitelezés! :jo :bravo :bravo
Üdv!
NuGyi

Válasz küldése

Vissza: “Terepek”