Kicsit leporolom ezt a témát, úgy látom, egy ideje csendes.
Igaz, nem most készítettem, de mivel Kecskemétre elvittem magammal, és a pályán lepakoltuk, pár képet feldobok a harckocsiakadályaimról.
1,5 mm vastag sárgaréz lemezből készítettem, derékszögűre hajlítva a csíkokat. A végeinél bereszelgettem a kis akadókat, ahol a szögesdrótot lehetne rögzíteni.
Az anyagválasztást az indokolta, hogy az elemeket egyszerűen masszívan összeforrasztottam. Kicsit macerás volt a három elemet pontosan illeszkedve összefogatni, de ez volt az egyetlen nehézség. El lehet mondani, hogy tényleg strapabíró, és nem roppan össze bármelyik nehézharckocsi terhelése alatt sem.
Domo ki is próbálta

, végül átküzdötte magát rajta, bár szerintem egy sík talajon, ahol nem tud belemélyedni, akadni a láb, talán kisebb esély lenne.
Mivel nem dioráma tartozéknak szántam, az eredetileg négyzetes lemezre való szegecseléstől eltekintettem, és a festését is igen hanyag módon végeztem. Minden használat után úgyis itt-ott lemegy az élekről a festék. Eleve mindegyiket külön kellene csomagolni, az meg nem volt a célom. A koszolást pedig a használat megoldja.