stug3 a la hl, 7.0

Külső és belső átalakítások ...

Moderátor: vastalicska

Válasz küldése
HÁbris
haladó fórumozó
haladó fórumozó

stug3 a la hl, 7.0

Hozzászólás Szerző: HÁbris »

Sziasztok!
Idő miatt döcögősen, de nálam is folyik a reszelgetés.
Megérkezett a távoli kínából a full műanyag stug, barnás festéssel.
A minimális árkülönbözetet figyelmen kívül hagyva, a kihívás kedvéért a legolcsóbbat vettem, ez a legalapabb "kiszerelés".
Valóban, mert pl a jobb kihajtás eleve szétesve volt benne, ez egyik fogaskerék tengelyvége kicsúszott a fémlemezből kiesett műanyag perselyből, annyira kevés anyagot pazaroltak mindkettőre. A felépítményből hiányzik a két sárgaréz antennatüske.
A futógörgők összerakására egy csepp ragasztót sem pazaroltak, ennek nagyon örültem :-D így könnyebb lesz a perselyezés utáni élet. Meglepődtem a láncfeszítő meglétén, gyenge ugyan, de gondoltak rá és működik is valamelyest.. A felépítmény és az alsó rész között kétoldalt hatalmas üres rés, befoltozom majd saját anyagával, az akksitartóból kitermelt lemezekből.
Az alsó részből kivágtam mindent az 5 csavarhely kivételével, azokat megtartom. Szétszedésnél feltűnt, hogy a kihajtás nem fér be, eltartja a felső részt az alsótól, itt gondolkodom valami más megoldáson, nem a gyári kihajtás menne vissza.
Kaptam nagyon jó minőségű fénymásológép alkatrészeket, 4mm-es acél tengelyeket, ez lesz a futógörgők tengelye, rajta bronz persely fut majd a műanyagba préselve.
Teli padlólemezt ragasztok majd az aljába, elvileg 3mm alulemezt, de ha azt nem találok, akkor 5mm plexit, az van kéznél.
Az elektronikát megtartom benne, a vezető géppuskahangra vörösen villogó küklopsz szemét pedig kiveszem majd, és valahogy átviszem a piros ledfényt a géppuskára. Képek hamarosan.

yazoo
profi fórumozó
profi fórumozó

Re: stug3 a la hl, 7.0

Hozzászólás Szerző: yazoo »

Örülök, hogy belekezdtél! :)
Egy HL Stug nekem is van itthon, még érintetlenül, így aztán nagy figyelemmel fogom követni az eseményeket.
Ne sajnáld majd a fotókat.
A test oldalán a függőleges rés, és a felépítmény alatti hatalmas hézag eléggé kiábrándító, és érthetetlen. De mi ezt szeretjük a HL-ben. :-D
"Bármit működésbe lehet hozni, ha elég sokáig babrálod" (Wyszkowszki II.)

HÁbris
haladó fórumozó
haladó fórumozó

De mi ezt szeretjük a HL-ben. :-D
Pontosan :) felfoghatatlan kínai igénytelenség, korrigálni kihívás 8-)

HÁbris
haladó fórumozó
haladó fórumozó

IMG_0043.JPG
IMG_0041.JPG
IMG_0045.JPG
IMG_0044.JPG
IMG_0042.JPG

HÁbris
haladó fórumozó
haladó fórumozó

Kartonpapírból sniccerrel csináltam padlólemez sablont, addig rajzoltam-vagdostam, amíg teljesen bele nem feküdt a kitakarított teknőbe.
Kicakkoztam a kapott 3mm alu lemezt a sablon mintájára: fúrás, vasfűrész, reszelő, köszörű, flex.
IMG_0052.jpeg

Egyenlőre csak 6 csavarral rögzítettem, a menetet közvetlenül a lemezbe fúrtam. Így is elég merev már, lehet, hogy nem teszek bele oldalsó lemezeket.
IMG_0054.jpeg

A végleges rögzítés ragasztás lesz, de csak a legvégén.
Az akksitartó fedeléről az összes merevítőbordát le kell faragni, de már úgysem kellenek :)
IMG_0055.jpeg

Akkumulátorcseréhez talán megnyitom az egyik motorburkolatot, még nem találtam ki pontosan.

HÁbris
haladó fórumozó
haladó fórumozó

Jut eszembe, a kínai alkettben a több menetű, 6mm széles rugókat rakták a lengőkarokba. Ez a fajta nem fér bele, ebbe a két menettel kisebb, kb 4mm széles rugó való. Ha valakinek van olyan és kell ilyen, szívesen elcserélem!

TANK-R
fórum veterán
fórum veterán

Hozzászólás Szerző: TANK-R »

Szia!....hát az 3-as alulemez nagyon durva :D még nekem is pedig én sem spórolok az anyaggal! Várom a folytatást, jó munkát hozzá :jo
Baráti üdvözlettel: Csaba :smoke
Üdv.TANK-R
"amcsi ócskavasak"
M 41 Bulldog(majdnem kész)
M 47 Patton "A halál 50 órája Tigrise"(épülőben)
IS-3 JoszifAz új projekt

Válasz küldése

Vissza: “Átalakítások”