Heng Long T-72

Külső és belső átalakítások

Moderátor: navycolt

Válasz küldése
S.Gábor
újonnan regisztrált
újonnan regisztrált

Heng Long T-72

Hozzászólás Szerző: S.Gábor »

Üdv mindenkinek!

Nemrégiben vásároltam egy HL 3939-1es harckocsit.
Ezzel kapcsolatban szeretnék veletek megosztani egy-két észrevételt, amit eddig tapasztaltam.

A gépet Németországból rendeltem, mert nem akartam, hogy a vámon rostokoljon hetekig stb. Gyorsan idért nem volt semmi gond. Az alapgépet rendeltem, az egyetlen plusz benne az acél meghajtás volt. A külsejéről csak annyit, szerintem a kidolgozása és az egyéb alkatrészek minőségével semmi probléma nincs. Nem törik a felrakásnál, a színek is apszolult stimmelnek. Az alapból benne lévő tk-60 nekem kellemes csalódás volt az elődökhoz képest. Elég finom irányítás a kerekeken, a tornyon, és a csőemelésnél egy új megoldást alkalmaztak.
(Szerintem helyesen) Az ifra csatarendszer is jó ötlet, bár még nem próbáltam. A futómű is kellemes leglepetéseket tartalmazott. Alapból a futógörgők elég vastagok a cspágyazáshoz, nem kell hozzányúlni pluszba. A lengőkarok alapból fémek és két fokozatban állitható a rugó előfeszítése. Az első görgő (láncfeszítő) gyárilag állítható, fém tengejes, a kerék pedíg bronzpesejt kapott. Én még hl tanknál nem láttam ilyet. A hajtókerék megletősen kotyogós volt. Ezt a probléma már orvosolva lett,a gyárilag bennelévő házba bekerülő csapággyal. Mostmár szépen forog, plusz az acél válltóműbe bekerűlő grafitos zsír is segített a dolgon. A tk-60 a gép orrában van elhejezve, és nem egyszerű kettészedni a tankot, a nem túl hosszú kábelek miatt, de nem lehetetlen. Minden direktbe van kötve a vezérlőre, nincs plusz csati mint a régebbi tipusoknál. A füstimitátor nem tartalmaz semmi extát, szerintem ugyanaz mint mindben, a toronyforgatás úgyszintén. A torony csak részben szétszedhető, pl a parancsnoki kupola rá van ragasztva. A bb kilövőn sem újítottak semmit, viszont amit már feljebb írtam az ágyú emelés megválltozott, szerintem jobb, és egyszerűbb. A belső cső viszont nem sikerült valami jól. Szinte a legelejé nan 2db luk a levegő elvezetésére, így a bb lőtávja igen csekej. (pár méter) A vezető és a tüzér kitekintői heje egyerűen lukas, amik plexivel könnyen orvosoltam, de a paracsnoki nem hozzáférhető a ragasztás miatt. Csak az első két lámpa kapcsolható ami nem sikerült valami igényesen mert a hideg fehér led, hátrafele is világít. Egyéb fényforrást nem kapott a tank, csak a lehetőség van meg a tk-60ason.
Alapjában véve remekül sikerül a T-72 a hl-nek. Nekem kellemes meglepetéseket tartalmaz, az előző modellekhez képest. Persze egy maximamista modellező nem igy látná, de egy hobbikertésznek jó kiindulási alap lehet. Az ára, hát igen azt elkérik...
Köszönöm hogy megoszthattam észrevételeimet a Heng Long 3939-1el kapcsolatban.
Külön köszönet H.Ábrisnak a hasznos tanácsokért, és segítségért!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára S.Gábor hétf. nov. 04, 2019 6:00 pm-kor.

Petya Panther
profi fórumozó
profi fórumozó

Re: Heng Long T-72

Hozzászólás Szerző: Petya Panther »

Szia, gratula az új vashoz. A hl is csinál már torziós rugózást??? Pár fotót dobhatnál majd ide.
2xTiger, Kingtiger, Jagdtiger, KV-1, 3xT-34/85, T-34/76, Pz3, Pz4, Leopard 2A6, Pz38T, 2xKübelwagen, QF-6 ágyú, Ferdinand és a Hessler Panther 111

https://www.facebook.com/groups/240769993064017
https://www.facebook.com/groups/769395563264118

Válasz küldése

Vissza: “Átalakítások”