Leo Tamiya Tiger I Kursk 1315 ( felújítás)

Külső és belső átalakítások ...

Moderátor: vastalicska

Válasz küldése
Leo742
profi fórumozó
profi fórumozó

Re: LSSAH 1315 Tamiya Tiger I Kursk

Hozzászólás Szerző: Leo742 »

Sziasztok urak .
Az előző hetekben ez a régen elveszett Tamiya jármű hozzám került .
Ahogy tudom sok kéz alatt megfordult már, és sajnálatos módon igencsak megsínylette. Lelopkodták a fémkereskedők róla már ami mozdítható volt, és amit az oroszok meghagytak .
Bundesarchiv_Bild_101I-310-0899-15,_Italien,_Panzer_VI_(Tiger_I),_Reparatur.jpg

Mivel egy nagyon régi modell ami itt épült , én megsajnáltam és úgy döntöttem megmentem(ha már tamiya) renoválom amennyire lehet. A képek ahogy látom el is tűntek , nem biztos hogy 100% os renoválást tudok végrehajtani, de igyekszem a legtöbbet megtenni érte .
Szerencsére kedves szaktársunk navycolt a tamiya mester szíves örömest segített néhány alkatrésszel ebben a feladatban , például a görgők potlásábal , illetve egy másik kedves szaktárs segít fém alkatrészek legyártásában , de azt majd aktuálisan .  
Remélem sikerül azért egy mozgóképes járművet összehozni belőle, még ha nem is lesz már az terep vadásza .
Ilyen formában kaptam meg a cicát .
IMG_20200820_074716.jpg
118669653_620851448797326_1745255678104463426_n.jpg

Terveim szerint lengőkarok torziós rugós megoldással lesznek ellátva, illetve belülre egy nyomtatott alváz szerkezetet kap, ami a lengőkarokat is fogni fogja. A legmurisabb viszont a hajtása lesz, ugyan is kaptam egy régi királytigris kihajtást, ami szervós váltóművel működik. Talán ezt lesz a leg izgalmasabb rész megoldani.
118734914_227605195353617_6945439483408180862_n.jpg
IMG_20200820_074414.jpg
IMG_20200818_180111.jpg
IMG_20200818_180105.jpg

Mihamarabbi folytatással remélem tudok jelentkezni.
Üdv LEo
-Panzer IV f2 magyar - Panzer IV G - sherman Firefly - M3 lee (készülőben) - t34/85 - Trumpeter-
panzer IV H (készülőben) - Zis 5 V teherautó - S16 tiger 1 kurszk (Kovbarny) - Panzer III Kurszk (Kovbarny) - Pak 40

vastalicska
globális moderátor
globális moderátor

Re: Leo Tamiya Tiger I Kursk 1315 ( felújítás)

Hozzászólás Szerző: vastalicska »

:bravo :bravo :bravo
Jó kis meló. A hajtóműre kiváncsi leszek.
Oóóó :D :D :D Kursk
Tamiya: King Tiger, M26 Pershing, Leopard 2A6, Tiger I, M1A2 Abrams, JGSDF Type 10, M551 Sheridan, Flakpanzer Gepard, Kübelwagen, Jagdpanther,Centurion Mk.III , Panzerkampfwagen IV AUSF. J,M4 Sherman 105mm Howitzer,
M51 Super Sherman.
T 34
KV 2

Leo742
profi fórumozó
profi fórumozó

Sziasztok.
ha már ennyit foglalkoztunk a kihajtással, akkor egy kis ízelítő tegnap estéről.

https://www.youtube.com/watch?v=L-oWf8m ... _Zt1WdT0kE

Illetve amit talán nem írtam hogy, az egész újra akotást úgy tervezném hogy a festés közben ne sérüljön , Vilibá igencsak szép munkát végzett, amit szeretnék megtartani mindenképpen. itt olvasható.
http://www.rctank-forum.hu/viewtopic.php?f=11&t=1947
-Panzer IV f2 magyar - Panzer IV G - sherman Firefly - M3 lee (készülőben) - t34/85 - Trumpeter-
panzer IV H (készülőben) - Zis 5 V teherautó - S16 tiger 1 kurszk (Kovbarny) - Panzer III Kurszk (Kovbarny) - Pak 40

yazoo
profi fórumozó
profi fórumozó

Hozzászólás Szerző: yazoo »

Ez a hajtómű megoldás nagyon tetszik. Mechanikai csemege. :D
Ha jól gondolom, ezzel nem lehet helyben fordulni. Talán ezért nem alkalmazták később a nagy német páncélosok modelljeihez. De például az IS-hez tökéletes lehetne. :)
Kíváncsian várom a folytatást.
"Bármit működésbe lehet hozni, ha elég sokáig babrálod" (Wyszkowszki II.)

Leo742
profi fórumozó
profi fórumozó

Igazad van , ellentétesen nem tudja forgatni a láncokat , ez a gyerekbetegsége ennek a hajtásnak gondolom (többek közt). Külön oldalt más más sebességgel 1 irányba képes, vagy ugyan olyan sebességgel a két oldalt . Előny hogy ehez csak 1 szabályzó kell, és hacsaknem a fogaskerekek rosszak, a 2 oldal ugyan úgy fog forogni. Gondolom a nagyon régi szaktársak akik sokat láttak és tapasztaltak már, ismerik ezt a hajtástípust , és tudják az előnyeit hátrányait.
Rosszabb lenne ez mint a hirtelen a tengelye körül megpördülő 2 motoros hajtások ?

7:40 től van egy röpke pillanat ahol látszik hogy , sárban dagonyában mennyire nem volt egyszerű, és gyors művelet forogni egy harcjárművel, főleg ilyen tömeggel .
Abban sem vagyok biztos hogy , a jobb oldali lánc szándékosan kezdett el ellenkező irányba forogni és nem az erőhatások kezdték el húzni .

https://www.youtube.com/watch?v=wFgg7kY2ILE

Ahogy mondtad megvan a maga varázsa, romantikája, és lehetőségei , mindentől függetlenül. :) Lehet nem ez lesz a végleges verzió sem,első körben megteszi,és játszani tökéletes ;)

Enemy
fórum veterán
fórum veterán

Hozzászólás Szerző: Enemy »

Szia Leo!

A Tiger ugye kormánnyal működött és azért is tudott ilyen szépen fordulni.A két botkormányosak azért könnyebben beránthatóak voltak helyben fordulásra.
Valószínű azért a Tiger is ugrott egy gázfröccsel vész esetben ha netán oldalról észlelték a támadást és tartaniuk kellett a 45 fokos szöget. Ez volt nekik a támadási és védekezési helyzet . Ezt jól szemlélteti a videódban a Panther menetben 9:18 nál.
Nekem volt ilyen kihajtásom de alapból kicseréltük ,mert a többiek modták ,hogy nem jó csatánál.( amennyit csatázunk mostanában nem lesz hátrányod :) )
------------------------------
Enemy
Jagdtiger (#201) s.Pz.Jäg.Abt.512
Königstiger (#333 )LAH s.Pz.Abt.101
Tiger I (#1313 )LSSAH
Tiger I (késői) (# 2) s.Pz.Abt.102
Panther(# 334 ) 12.SS pz rgt. HJ

Petya Panther
profi fórumozó
profi fórumozó

Hozzászólás Szerző: Petya Panther »

Én az erejére leszek kíváncsi, majd írd meg. Nekem is van egy hasonló, csak az 2 motoros, én királytigrisbe szánom, mert így kinézetre erősnek tűnik.
2xTiger, Kingtiger, Jagdtiger, KV-1, 3xT-34/85, T-34/76, Pz3, Pz4, Leopard 2A6, Pz38T, 2xKübelwagen, QF-6 ágyú, Ferdinand és a Hessler Panther 111

https://www.facebook.com/groups/240769993064017
https://www.facebook.com/groups/769395563264118

Leo742
profi fórumozó
profi fórumozó

Köszi Enemy az építő gondolatokat, sokat segített ,bátrabban hasalok neki ennek a hajtásnak :). Csatázni nem szeretnék vele, van csatára egy sherman és egy pz 4 , az untig elég ha kell. Petya, az erejét lehet növelni egy gearboxos motorral akár :D

Leo742
profi fórumozó
profi fórumozó

A tigris lassan összeáll. Vettem hozzá 1.2 rugóacélt. amit a képen látható módon halytogattam meg. körülbelül 3 hete csinálom a masinát, és jópár órámba került mire minden úgy és ott van ahol szeretném .
Viszont jó hír hogy talpra állt.
A kerekek bontatlan tamiya csomagból vannak, a kihajtást végül elengedtem, de csak azért mert kaptama lehetőségen és Enemy-től megvettem a hagyományos 2 részes tamiya kihajtást.
Menet közben egy esztergára is szert tettem, így volt lehetőségem csapágyazni , ami jót is tett a tamiya kihajtásnak .
Kapott egy hagyományos láncfeszítést ezek mellé, és az első és hátsó kerekeket kicsit erősebbre állítottam.
Jah az alváz lemezért meg köszönet a kedves szaktársnak.

Kép

"Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

ÉS végül talpra is ált . Egy tesztelektronikával gyorsan lepróbáltam a kertben , és legnagyobb elégedettségemre szépen megy . A sebességek még nema véglegesek, a mechanikai része érdeklt , a kerekek mozgása, és hogy egyálltalán szépen forog e körbe a lánc . A végleges mozgást majd a végleges elektronika és szabályzók adják majd meg .

https://www.youtube.com/watch?v=7n2wSdB ... WA&index=1

vastalicska
globális moderátor
globális moderátor

Hozzászólás Szerző: vastalicska »

Szia
hu hú nos :bravo
Azeszterga :D egy esztergályosnak kincs :D
Tamiya: King Tiger, M26 Pershing, Leopard 2A6, Tiger I, M1A2 Abrams, JGSDF Type 10, M551 Sheridan, Flakpanzer Gepard, Kübelwagen, Jagdpanther,Centurion Mk.III , Panzerkampfwagen IV AUSF. J,M4 Sherman 105mm Howitzer,
M51 Super Sherman.
T 34
KV 2

denkmeyer
fórum veterán
fórum veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: denkmeyer »

Vili!

A vezető búvónyílását felnyitottad? Jól látom?
denkmeyer

Leo742
profi fórumozó
profi fórumozó

nem . :-D

Leo742
profi fórumozó
profi fórumozó

Valami jóféle figurát szeretnék majd belerakni.

TANK-R
fórum veterán
fórum veterán

Hozzászólás Szerző: TANK-R »

Helló Leó :D ...és mi a helyzet az egymotoros hajtóművel? :o
Baráti üdvözlettel: Csaba :smoke
Üdv.TANK-R
"amcsi ócskavasak"
M 41 Bulldog(majdnem kész)
M 47 Patton "A halál 50 órája Tigrise"(épülőben)
IS-3 JoszifAz új projekt

Leo742
profi fórumozó
profi fórumozó

Itt van a polcon , jó kis cucc , izgalmas cucc , de így legalább nem kell szétvágni hogy beférjen . Az alaptervnek nem volt rossz , de tudod a gps ben is van újratervezés ha tudsz egy jobb megoldást , aztán vagy bejön vagy nem . :D

Válasz küldése

Vissza: “Átalakítások”