Yazoo HL T-34/85

Külső és belső átalakítások ...

Moderátor: navycolt

Re: Yazoo HL T-34/85

HozzászólásSzerző: Volltreffer88 » vas. aug. 11, 2019 6:01 pm

:D Szokásos Yazoo precizitás! Nagyon szép minden!
A távápdét a legjobb! Ötletes, sok lehetőséggel!
A kábelmenedzsment példaértékű! :)
Nekem is a FS-i6-X vált be a 10 csatornás FW update-tel.
(nemcsak tankokhoz, de én a teherautóimhoz is azt használom, jó és olcsó)
Üdv,
Volltreffer88
~~~¸___==_˛
..._:[|*˛(o)¸¨|]:_..˛
HL Bergepanther (by Berge)
Torro KV-2 "Kursk" #615 (by DénesAti)
Taigen T-34/76 "Mikiegér" (by Steiner)
Tamiya JS-2 (by Volltreffer88 & Vili)
Tamiya Tiger I #1314 (by Vili)
Avatar
Volltreffer88
haladó fórumozó
haladó fórumozó
 
Válaszok: 223
Csatlakozott: hétf. jún. 01, 2015 1:08 pm
Tartózkodási hely: valahol a Közel-Keleten.. :D

Re: Yazoo HL T-34/85

HozzászólásSzerző: TANK-R » csüt. aug. 15, 2019 4:59 pm

Szia Kolléga! ...hát leborulok a nagyságod előtt, hogy mi mindent "tuszkolsz" bele ebbe az amúgy sem túl nagy gépezetbe :jo Szinte szégyellem magam amiért állandó helyhiány miatt panaszkodom :( Nem kevés fejtörés lehet mögötte, de a "végeredmény" nagyon megéri :bravo Baráti üdvözlettel: Csaba :smoke
Üdv.TANK-R
"amcsi ócskavasak"
M 41 Bulldog(majdnem kész)
M 47 Patton "A halál 50 órája Tigrise"(épülőben)
TANK-R
profi fórumozó
profi fórumozó
 
Válaszok: 979
Csatlakozott: kedd okt. 29, 2013 5:53 pm
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Yazoo HL T-34/85

HozzászólásSzerző: yazoo » pén. aug. 16, 2019 7:43 pm

Köszönöm! :D
Valahogy még nem sikerült olyan nagy belső térrel találkoznom, amibe lazán el lehetne helyezni a szükséges dolgokat. Lehet a dolgok száma túl nagy, vagy nem minden szükséges? :D :D
Akkor most áttérek a külsőre, vagyis az átmenetre a külső és a belső között. :)
Én a nyitható ajtók híve vagyok, ha olykor értelmetlen is. Jelen esetben A HL egyik megelőlegezett nyitási lehetőségével kezdtem, amelynek lett értelme, hiszen itt helyezkedik el minden kezelendő elem. A hátsó, eredetileg a hűtőventilátor feletti zsalukat takaró dróthálós fedélről van szó. Ez be van ragasztva ugyan, de elég könnyen kiszedhető, és alatta részben ki is van dolgozva a felület.
A műanyagba nyomott rácsmintákat kivagdostam, és csak a keretszerkezet maradt meg, amibe rézháló darabkákat helyeztem, belülről forrasztópákával beleolvasztva. A távtartó tüskékből kettőt megtartottam, a többit eltüntettem, és a zongorapántszerű zsanérokat is eltávolítottam a testről és az ajtóról. Persze ezeket elkészítettem a szokásos sörösdoboz lemezéből. Alsó oldalukra forrasztottam kis tüskéket is, mert a felragasztásra alkalmas felület minimális, a tüskék az elkészített furatba illeszkedve már jobban tartottak.

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

A motor feletti fedélnél érdekes módon :-D olyan jól sikerült kivágnom az ajtót, hogy a zsanérok mindkét félen használhatóak maradtak, és mindössze az ajtó élére raktam fel pillanatragasztóba áztatott géppapírt. A zsanér átfúrása volt a kritikus pont, de egy vékony hosszú fúróval és türelemmel ez is sikerült. Belülre egy kis keretet ragasztottam, amire az ajtó ül.

Kép Kép Kép Kép

A hátsó ferde páncélon levő kerek ajtó kivágásának semmi értelme nem volt :mosoly , igazán ez egy lecsavarozott fedél, nem is ajtó. Azért csak kivágtam, alá nyomtattam egy elemet, amibe a csavarok rögzülnének. Hogy plasztikusabb legyen, az ajtót megvastagítottam, és a szélét ferdére alakítottam. Plexiből kireszeltem a zsanérokat. Mivel menet közben volt rá példa, hogy kinyílt, és le is tört egyszer :? , a zsanérok ragasztása után fémhuzallal is megerősítettem mindkét felet, az ajtó és a keret felső pontjába pedig pici neodímium mágneshengereket ragasztottam.

Kép Kép Kép Kép

Kép Kép Kép Kép

Most így elnézve az ajtó belső felére még a csavarok helyét látványként el kell készítenem. :o
"Bármit működésbe lehet hozni, ha elég sokáig babrálod" (Wyszkowszki II.)
yazoo
profi fórumozó
profi fórumozó
 
Válaszok: 878
Csatlakozott: csüt. feb. 14, 2013 8:20 pm

Re: Yazoo HL T-34/85

HozzászólásSzerző: HÁbris » szomb. aug. 17, 2019 2:32 pm

Jézus fülére, az 5., 6., és az utolsó előtti kép már ijesztően élethű!!! (Szerencsére rendes tankmániások nem ijednek meg..)
A kerek hátsó karbantartó nyílás nyithatóvá tétele szerintem hatalmas!
A helyszűkére gondolva meg: lehet, hogy egy abrams-t vagy leopard2-t is feltöltenél, ahol hely van, oda pakol az ember és kész :D
HÁbris
haladó fórumozó
haladó fórumozó
 
Válaszok: 208
Csatlakozott: szer. márc. 28, 2018 10:24 pm

Re: Yazoo HL T-34/85

HozzászólásSzerző: yazoo » hétf. szept. 02, 2019 4:28 pm

A Reptár-Pikniken vonulás közben egy utólag versenybalesetnek minősített eset :-o) során lekerült az egyik szerszámosláda. Ma visszaszereltem, és ha már a kezemben volt, akkor bemutatom.
A műanyag láda engem nem igazán nyert meg, mert nem volt szépen kidolgozva, ezért a helyét eltüntettem a testről, hogy majd ha lesz időm, elkészítem. Aztán lett, és meg is csináltam.
Egy kisebb és egy nagyobb láda van, a fedelek zsanérokkal vannak szerelve, a kisebbet egy lakatfül, a nagyobbat békazáras csat zárja.

Kép Kép Kép Kép

Az anyagválasztás természetesen sörösdobozra esett, a vastagabb félére. Az éleket leforrasztottam, a zsanérok is így lettek rögzítve. A békazár a szenvedősebb rész, de az alkatrészek elkészülte után, ha a méret is jó, és működni is képes, már egészen jó szórakozás. :D

Kép Kép Kép Kép

A láda rögzítése a kicsinél négy sarokvassal lecsavarozva, a nagynál viszont a láda fülére akasztott lemeznél fogva történt, utóbbi valószínűleg így hordozható lehetett.

Kép Kép

A sárvédő megfelelő helyein sprayhez mellékelt hosszabbító csőből készítettem el a csonkokat, előfúrva és beragasztva. A rögzítőlemezeket az éppen a csonkokba illeszkedő gombostű darabkákkal rögzítettem, pillanatragasztóval.

Kép Kép Kép

Ez utóbbi olyan jól sikerült :jo, hogy a láda lekerülésekor mindössze a puha rézhuzalból hajlított fülek engedtek, és sem a láda, sem a felfogató elemek nem sérültek. Helyreillesztés és visszahajlítás után minden hibátlan lett. :)

A fűrész esetében is saját készítés mellet döntöttem. A fűrészlapot lemezből vágtam, a fogakat kireszeltem. A fanyélre egy forrasztott kis kengyel rögzíti. A tartó az eredetinek megfelelő "U" profil, ami egy-egy kis nyúlvánnyal tartja a lapot a helyén. Hogy jobb legyen, ezt egy darabból készítettem. :? Hátulra kis huzaldarabokat forrasztottam, így a ragasztón kívül még ezek is tartják.

Kép Kép Kép

A nyél vége egy, a páncélra hegesztett kis ütközőhöz feszül, ez stabilan tartja a helyén, de még ha kimozdulna is, elveszthetetlen a fűrész. :)

Kép Kép Kép
"Bármit működésbe lehet hozni, ha elég sokáig babrálod" (Wyszkowszki II.)
yazoo
profi fórumozó
profi fórumozó
 
Válaszok: 878
Csatlakozott: csüt. feb. 14, 2013 8:20 pm

Re: Yazoo HL T-34/85

HozzászólásSzerző: vastalicska » hétf. szept. 02, 2019 6:40 pm

Szia :fegyver2
Még jó hogy nem a torony esett le………… :o :o :o
Persze kiszámoltad menetszél + gyorsulási együttható :D :D :D
King Tiger Tamiya
M26 Pershing Tamiya
Leopard 2A6 Tamiya
Tiger I. Tamiya
T 34/85 Taigen elmod eco
KV 2 Torro elmod pro
M 41 Taigen

Tisztelettel Vastalicska !
vastalicska
moderátor
moderátor
 
Válaszok: 699
Csatlakozott: vas. feb. 02, 2014 1:15 pm
Tartózkodási hely: Helvécia

Előző

Vissza: Átalakítások

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég