Yazoo JS-2

Külső és belső átalakítások ...

Moderátor: navycolt

Re: Yazoo JS-2

HozzászólásSzerző: vili » vas. júl. 02, 2017 5:11 pm

Hali!

Gratulálok. Ha ezt a topikot a tamiya elolvassa Pironkodhat magában! :D
Szép hatásos tank lett. A vöröses barna szín a mélyedésekben és a többi helyen rozsdát imitálnak, vagy a föld illetve a kosz árnyalatát tükrözik. Ez a festés főleg azok tetszését nyeri el akik imádják a rozsdás tankokat. :)

Nekem nagyon jól átjön a nehézkes fémes hatás. nem tűnik műanyag tanknak.

Üdv
Avatar
vili
fórum veterán
fórum veterán
 
Válaszok: 2960
Csatlakozott: hétf. szept. 22, 2008 6:16 pm
Tartózkodási hely: Debrecen

Re: Yazoo JS-2

HozzászólásSzerző: yazoo » kedd júl. 04, 2017 6:28 pm

Köszönöm, hogy pozitívan közelíted meg a dolgot. A kollégák már jelezték, hogy igazán vehetnék néhány festés-leckét Tőled, és teljesen jogosan. :D
Tudom, hogy nem fordítottam rá kellő időt, de még nem tekintem befejezettnek. Egyébként a festést a "hajlakkos"-nak nevezett technikával csináltam, az AK erre kitalált folyadékával. Koszolást igazán nem is kapott. Leo jellemezte találóan, miszerint ez egy múzeumi kiállított harckocsi. :)

Készült egy módosítás a hajtásnál, amiről aztán nem is írtam, de nem is igazán vált be. :? Engem mindig zavar, hogy végül bármelyik modellel lehet helyben fordulni, a lánctalpak ellentétes hajtásával, holott a gyakorlatban nem sok tipus volt rá képes, és amelyik tudta, az sem akkora intenzitással.
Az orosz tipusoknál például a botkormánnyal az egyik oldali hajtás fékezésével, illetve ezzel együtt a kuplung oldásával lehet kanyarodni. Ez a szögletes fordulás például az JS-2 eredeti videóján látványosan kijön.
A távirányító fölös csatornáinak felhasználásával ezt sikerült megoldanom oly módon, hogy egy-egy nyomógombbal tudom tiltani a motorokat menet közben, így az eredetinek megfelelően is tud fordulni. Ez sima felületen jól működik, ahol a lánctalp simán elcsúszik, ellenkező esetben viszont az "álló" oldalt is húzza, így a látvány oda. A nagyobb hiba, hogy az egyetlen üzemelő motor ilyenkor túlterhelődhet, és az elektronika letilt.
Így aztán ez csak fél siker lett.:(
A Tamiya elektronika pozitívuma viszont a biztonságos üzem, ide nem is építettem biztosítékokat.:)
"Bármit működésbe lehet hozni, ha elég sokáig babrálod" (Wyszkowszki II.)
yazoo
profi fórumozó
profi fórumozó
 
Válaszok: 831
Csatlakozott: csüt. feb. 14, 2013 7:20 pm

Előző

Vissza: Átalakítások

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron